Dra på roadtrip til Frankrike for å shoppe klær!

Frankrike er et motemekka for luksuriøse merkeklær. Hva med å gjøre shoppingen til en ordentlig ferie, ved å kjøre gjennom Europa?

Er dekkene gode nok til å legge ut på langtur?

Før du legger ut på en så lang tur, må du være sikker på at bilen din er i god stand. Det kan godt hende du er trygg på at bilen din er klar, men hva med dekkene dine? Slik blir du sikker på at du har bildekk som tåler en støyt:

  • Hvor gamle er dekkene? Gummi er faktisk en ferskvare. Derfor skal du ikke bruke gamle dekk, selv om de har vært lite i bruk. Det myke naturmaterialet slites både av tid og oppbevaring. Karakteristikkene til materialet endrer seg gradvis, og derfor kan dekk du har hatt liggende i garasjen påvirke trafikksikkerheten, selv om de ikke har vært i bruk.
  • Se etter synlige skader. Titt nøye på gummien, for å se etter synlige flenger og skader. Det er også viktig å sjekke at mønsterdybden har jevn kvalitet over hele dekket. Det skal ikke mer til enn at ett dekk har tynnslitt mønsterdybde på en side, og det vil påvirke veigrepet. Husk at man kjører svært raskt på europeiske motorveier, i motsetning til her hjemme i Norge. Derfor er det ekstra viktig å sikre godt veigrep, særlig om vinteren. Selv om vinterne gjerne er milde i Frankrike, kan det regne mye og snø kan selvsagt også forekomme.
  • Årstid. Sørg for å ha dekk som passer til årstiden. Man trenger ikke dra lenger sør i Europa enn til Danmark for å merke en stor forskjell i temperatur. Det kan lønne seg å spare turen til nærmere sommeren, slik at værforholdene vil være jevnere på hele strekningen. Da kan du kjøre på sommerdekk, men sørg for at mønsterdybden er minst 1,6.

Fyll bilen

Nå som du vet at dekkene er trygge, er det bare å dra! Fyll bilen opp med stilige klær. Husk at det er mulig å kjøpe franske designerklær brukt, for å spare penger eller kjøpe enda mer. Du finner også mange kvalitetsmerker som ikke er high end, og som derfor er rimeligere. For deg som er i utlandet i mer enn 24 timer, kan du ta med deg varer for 6000 kroner tollfritt tilbake til Norge.