Levi’s 

Verden er full av klesmerker. Det finnes mange gamle klesmerker som har vært kjent i mange år, og det finnes nye klesmerker som fortsatt er i ferd med å komme seg opp og frem på markedet. Et av de verdenskjente gamle klesmerkene er Levi’s.  

At Levi’s er et kjent klesmerke er ikke så rart når man får vite at merket ble etablert i 1853. Det var det året Levi Strauss, som er mannen bak klesmerket, flyttet til San Fransisco og startet opp sin egen fabrikk. Inne i denne fabrikken produserte han klær, boots og andre artikler som han solgte videre til små butikker rundt om i den østre delen av USA.

Levi Strauss, i samarbeid med Jacob Davis, var med på å skape en liten bit historie i 1873. Det var nemlig det året de to mennene kom sammen og skapte det som fortsatt i dag er kjent som «blue jeans». Det er altså disse to mennene som står bak den klassiske blå olabuksen, som er minst like populær i dag som den var den gangen. Den aller første olabuksen som de produserte, fikk navnet XX, og den hadde dette navnet frem til 1890. Det året ble navnet endret, og olabuksen ble bedre kjent som 501. 501 er fortsatt en av de mest solgte olabuksene verden over, og den er fortsatt kjent som den klassiske olabuksen.

Klesmerket Levi’s fortsatte å leve videre, takket være de fire nevøene til Levi Strauss, som tok over selskapet etter at Levi gikk bort. Overtakelsen skjedde i 1902, og i 1908 ble klesmerket Levi’s kjent som et globalt merke. Klesmerket nådde først til Japan, men det tok ikke lang tid før klesmerket var tilgjengelig både i Australia og i Sør-Afrika.

Levi’s lever videre på klesmarkedet i dag, og selskapet jobber fortsatt med å skape den aller beste olabuksen for forbrukerne.