Moteåret 2018

Det er gøy å følge med og holde seg oppdatert på mote. 2018 blir etter at å dømme et år for den lekne fashionistaen, med farger, mønstre og pene snitt i fokus.

Når det går mot vår, er det deilig å kunne bytte ut vinterens mørke farger med noe lett og lyst. Pasteller er alltid en slager om våren, og dette året er intet unntak. «Milennial Pink» – den pudderrosa fargen som preget fjorårets trendbilde, er fortsatt superaktuell. Den er også nydelig sammen med klassiske vårfarger som nude og kremhvitt. Når det gjelder kraftigere farger, kan det være lurt å holde utkikk etter sterke lillafarger – ultrafiolett er nemlig kåret til årets farge av trendsettende Pantone. Kult og annerledes.

Vi går lysere tider i vente. Finn frem de lyseste palettene dine fra garderoben – ingen vår uten pastellpaletten – Costume.no

Årets mote kan best beskrives som en god blanding av gammelt og nytt

Dyremønstre er tilbake for fullt! En av de tydeligste trendene på årets første catwalks og moteuker har vært forskjellige mønstre fra dyreriket – og særlig klassikeren leopard. De mørke flekkene mot en gul/beige bakgrunn går til mye, og i år er det også lov å leke seg med å kombinere forskjellige mønstre. Ruter og leopard er en stilig kombinasjon som de fleste kan prøve seg på.

Lange og korte kåper av forskjellig slag er alltid in om våren, særlig her til lands hvor man ofte må kle på seg litt ekstra. Bytt ut fuskepelsjakken fra vinteren med en lang og skreddersydd trenchcoat. Trenchcoaten er alltid en sikker vinner, gå gjerne for en mønstret modell eller en variant i en fresh farge. Husk til slutt hovedtrekkene i årets mote – lekenhet og dristige kombinasjoner i skjønn forening!