En svenskfødt suksesshistorie

Michael Kors er en amerikansk klessdesigner med svensk opphav fra New York. Kors, hvis fødenavn er Karl Anderson jr., er en av de ledende designerne og eierne innen den amerikanske moteindustrien. Selskapet hans spesialiserer seg på hverdagsmote, sko, parfyme og tilbehør.

Selskapet går under hans eget navn, og har siden starten i 1981 vært ledende i bransjen og utmerket seg på flere ulike måter. Førstedame Michelle Obamas første offisielle portrett fra Det hvite hus viser henne i en kjole designet av Kors.

Klientellet til Michael Kors utgjør en rimelig lang liste og består blant annet av kjensider som Olivia Wilde, Dakota Johnson, Kate Hudson, Jennifer Lawrence, Taylor Swift og Kate Middleton.

Veske fra Michael Kors

Kors har også utmerket seg innen filantropi og veldedighet, da han blant annet er talsperson for FNs verdensomspennende matforsyningsprogram. Han dukker derfor jevnlig opp i kåringer som omfatter de mest innflytelsesrike personene i New York.

Det amerikanske motehuset Michael Kors er synonymt med lekker design og luksus. De siste årene har Michael Kors tatt Norge med storm med sine klær, vesker, sko, klokker og briller.

Renomeet til Kors og hans merkevare gjør at han nå jevnlig nevnes både i kjærlige og ironiske toner av populære musikkartister. Rapperen Drake er veldig glad i å rappe om hvor glad han er i produktene til Kors, mens rapper Pusha T har mindre til overs for den ekstravagante kulturen som Kors og hans klientell representerer.

Sko fra Michael Kors

Michael Kors sko er meget populære, og da spesielt blant kvinner. Damesko fra Kors kommer i vår- og høstkolleksjoner, og kolleksjonene består av et variert utvalg av sko som blant annet inkluderer lakkerte boots, høyhæler i flex, lave ballerinasko og høye joggesko.