Mannens basisgarderobe 

Ofte tenker man at en mann ikke er like opptatt av hva han har på seg som en kvinne. Likevel er ikke dette nødvendigvis sant. Uansett om han er opptatt av klær eller ikke, så er det helt klart lurt å investere i en basisgarderobe. Hvis man har en basisgarderobe tilgjengelig, så er det med en gang mye enklere å kle seg, både til hverdags og til fest.  

En basisgarderobe for en mann inneholder mye av det samme som en basisgarderobe for en kvinne. Det er snakk om basisplagg som kan kombineres med andre, mer spesielle plagg som man har i garderoben. Et basisplagg kan være med på å pynte opp et antrekk, eller det kan tone ned et antrekk. Her gjelder det også å være klar over hva slags tilbehør man bør bruke i tillegg.

Det første som bør kjøpes inn til en manns basisgarderobe, er en sort t-skjorte. Det er snakk om en helt enkel t-skjorte, enten med rund hals eller v-hals. Det skal ikke være noe trykk eller noen merker på denne t-skjorten, for den skal kunne brukes til alt. Det er snakk om et nøytralt plagg som både kan brukes til shorts, olabukse eller til en dressjakke. Det er her tilbehøret kommer inn, ut fra hva slags inntrykk man ønsker å gi med det man har på seg.

En enkel, sort bukse er også et plagg som hører med i en basisgarderobe. Buksen skal gjerne ikke ha en altfor løs passform, men den skal heller ikke være for ettersittende. Dette er en bukse som skal kunne brukes både til hverdags og til penere anledninger. Den sorte buksen kan enkelt kombineres med en fargerik t-skjorte til hverdags. Ved en mer ordentlig anledning, så er det mulig å kombinere plagget med en fin skjorte eller med en t-skjorte og dressjakke. Fargen på t-skjorten kan gjerne skille seg ut, men da bør buksen og dressjakken matche i farge.

Når dressjakke først er nevnt, så skal det sies at en klassisk dress også bør være en del av basisgarderoben til en mann. Det er ikke noe som er penere enn en klassisk dress på en mann, og man vet aldri når man får bruk for en slik dress. Dressen kan brukes som en hel dress, eller man kan dele opp dressen og bruke enten jakken eller buksen. En pen dressbukse kan se like lekker ut med en farget skjorte som med den matchende dressjakken. Dressjakken kan brukes med en olabukse for å få en litt røffere stil. Det er også mulig å både bruke t-skjorte og skjorte under dressjakken, rett og slett for å få litt mer variasjon. Klassiske farger på en basisdress vil være sort, mørkeblå eller grå. Det gjelder å gå for den fargen som man tror man vil bruke mest.

En annen viktig del av en basisgarderobe for en mann, er et par nøytrale sko. Det trenger ikke å være såkalte pensko, men gjerne et par sko som både kan brukes til en olabukse og til en dress. Fargen bør være nøytral.