Lån til klesshopping

Å låne for å kjøpe klær blir stadig mer populært. Noen ser på dette som sløsing, mens andre mener at man ofte må bruke litt penger for å se best mulig ut, noe som kan hjelpe både i karrieren og i kjærlighetslivet.

moteDet er likevel viktig å veie for og mot før man tar seg opp lån, for å vurdere om det er en god idé eller ikke. Man ønsker jo både å se bra ut og å føle seg komfortabel med sine økonomiske forpliktelser.

Mote – luksus eller en viktig del av livet?

Hvordan man ser på det å låne penger til klær vil nok ofte avhenge av hvordan man ser på klær mer generelt. Er klær bare noe man slenger på seg for å holde varmen, slik han på IT-support ser ut til å tenke, eller er det faktisk en helt sentral del av hvordan du presenterer deg for andre og til og med deg selv? Selv om nordmenn er et nokså pragmatisk folkeslag, som kanskje ikke legger like mye i stilen som franskmenn og italienere, er det ingen tvil om at det å ta seg godt ut blir stadig viktigere i en kultur der mye av kommunikasjonen skjer gjennom bilder og visuelle stimuli på sosiale media.

Noen greier å se attraktive ut selv i de enkleste kreasjoner, men for de aller fleste er det nok slik at god stil også innebærer at man må bruke en del penger. Mange ganger vil det også lønne seg å satse på kvalitet i lengden, fordi de dyre klærne ofte også holder seg bedre over tid. Dermed slipper du å kjøpe klær så ofte, og dette gjør forbruket mer bærekraftig. Mangler du noen tusen for å få den garderoben du ønsker deg, går det an å finne ut mer om lån på https://www.financepal.no/ som kan gi deg den informasjonen du trenger. Husk at det å kjøpe merkeklær ofte er en langsiktig investering, og at det til og med kan være mulig å selge enkelte typer klær (som jakker eller kjoler) i etterkant. På den annen side er det selvfølgelig også viktig at du ikke låner mer enn du greier å betale.

Dagens debatt – merkeklær til barna?

klær barnI dag er det ikke lenger så mye debatt om unge mennesker og voksne bør gå med merkeklær, det er noe som har blitt allment akseptert selv i nøkterne Norge. Det debatten handler om i dag er mer om barn og mote, som har blitt diskutert både i de store avisene og i sosiale media. Noen mener at barn kledd i moteklær gir gale signaler og skaper et press både for små og store, mens andre mener at kritikken av flotte barneklær først og fremst dreier seg om misunnelse.

Det som kan være verdt å tenke på med barn er selvfølgelig at de som regel vokser ganske fort, og derfor sjelden vil nyte godt av fordelen med at gode klær holder seg godt over tid. Derfor er det kanskje fortsatt slik at det gir mer mening å låne til voksenklær enn til barneklær.